Főoldal Nem lakossági ügyfelek Haszonanyag vásárlók és hasznosítók

Haszonanyag vásárlók és hasznosítók

Tájékoztatás haszonanyag vásárló hasznosítók részére:

2023. július 1-jét követően a MOHU Hulladékgazdálkodási Zrt. szerződött partnerei vásárolhatnak haszonanyagot a koncessziós társaság elektronikus ügyintézési felületén, a Partner Portálon keresztül. A haszonanyag vásárló hasznosítók 2023. július 1. után csak élő keretszerződés birtokában tudnak majd rendeléseket leadni, a szerződéskötés folyamatosan zajlik az online ügyintézési felületen.

A keretszerződést hasznosítói engedéllyel rendelkező partner kötheti meg telephelyenként, HAK kód és hulladékcikkszámra, amely a MOHU cikkszámlistából választható ki. A MOHU-val kötött keretszerződés tartalmazni fog egy indikatív igényelt mennyiséget. Csak INCOTERMS 2020 szerinti FCA paritású szerződés köthető, előleg fizetéssel.

Fontos, hogy ennek a szerződésnek a megkötése semmilyen kötelezettség vállalást nem jelent sem a partner, sem a Koncessziós Társaság részéről.

A megrendelés folyamatáról a későbbiekben tájékoztatjuk a szerződött partnereket. A rendelések leadása július 1-től lehetséges.

A Partner Portál regisztráció folyamata itt olvasható.

Amennyiben a Partner Portálon történő regisztrációja során elfogadott ÁSZF-et szeretné újra megtekinteni itt teheti meg.

Szerződéskötés

Amennyiben keretszerződést szeretne kötni a MOHU-val kérjük, kattintson ide:

Amennyiben éves szerződést szeretne kötni mennyiségi kötelezettség vállalással, kattintson ide:

Melyik szerződéstípus a legmegfelelőbb Önnek?

Keretszerződés:

  • Egy éves megállapodás, nincs mennyiségi kötelezettségvállalás egyik fél részéről sem

  • A szerződés keretében a partner rendeléseket adhat le a Partner Portál felületen (a Haszonanyag vásárlás gombra kattintva)

  • A megrendeléseket a Koncessziós Társaság elfogadhatja/visszautasíthatja a készletek alapján

  • A leadott rendelés kötelező mindkét félre – a partner előre fizet a heti listaárak alapján – FCA Koncessziós Társaság telephelyén átveheti a partner a megrendelt mennyiséget

  • Online szerződéskötés Partner Portálon

Éves szerződés kötelezettségvállalással:

  • A Koncessziós Társaság az Éves Szerződés megkötésének lehetőségét azon Hasznosító Partnerek részére tartja fenn, akik az adott hulladékáram vagy cikkszám által meghatározott minőségű hulladék Magyarországon megkeletkező teljes mennyiségének legalább 5%-át elérő mértékben végezték el az adott hulladék hasznosítását a szerződéskötést megelőző 12 hónap során, és/vagy akik a Koncessziós Társasággal az adott cikkszám által meghatározott minőség előállítására vonatkozó előkezelési tevékenységre szerződéses jogviszonyban állnak.

  • A felek éves lekötött mennyiségben állapodnak meg, havi bontásban, ettől a mennyiségtől a tolerancia sávok szerint mindkét fél eltérhet

  • A partner rendeléseket adhat le a szerződött cikkekre

  • Előre fizetés/Halasztott fizetés lehetséges megállapodás szerint

  • Amennyiben ezeknek a feltételeknek Ön megfelel és ezzel a lehetőséggel szeretne élni kérjük, adja meg adatait a szürke mezőben található „KITÖLTÖM A FORMOT” gomb megnyomásával és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Segítünk megkönnyíteni a napi szintű adatbetöltési feladatokat. Részletekért kattintson ide:

Felhívás komposztálók részére!

A Koncessziós Társaság lehetőséget biztosít hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkező komposztálók tevékenységének folytatására Koncesszori Alvállalkozóként, így jogosulttá válnak közvetlen lakossági- és gazdálkodó szervezeti zöldhulladék átvételére jogosultak 2023. július 1-től. A szerződéskötéshez szükséges adatokat kérjük, a jelentkezési felületünkön megadni. Ezt követően a megadott elérhetőségre megküldjük a szerződéskötésre vonatkozó részletes tájékoztatást és a vonatkozó szerződést is. Kérjük, abban az esetben töltse ki a jelentkezési űrlapot, amennyiben Ön még nem regisztrált a MOHU Partner Portálon, így nem szerződéses partnerünk.

Töltse ki a jelentkezési űrlapot!