Főoldal Nem lakossági ügyfelek

Nem lakossági ügyfelek

A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., mint koncessziós társaság évente mintegy 5 millió tonna lakossági és intézményi, vegyes és elkülönített hulladék gyűjtésének és kezelésének a megszervezéséért felel 2023. július 1-jétől, továbbá feladata az EPR rendszerek és a kötelező visszaváltási rendszer kiépítése és működtetése.

Közszolgáltatás

A koncesszióval egy kézbe kerül a hazai hulladékgazdálkodás, amellyel a célunk egy új, országosan egységes, kiszámítható hulladékgazdálkodás megteremtése, amit az átláthatóság,  hatékonyság,  ügyfélközpontúság és minőségi szolgáltatásnyújtás jellemez.

Szolgáltatás

A közszolgáltatás keretében végzett tevékenységeket illetve azok adminisztrációját a Területi Szolgáltatók végzik. Bővebb információt az Ön illetékes Területi Szolgáltatója oldalán talál, melyre az alábbi aloldalon keresztül navigálhat.

Bővebben

Számlázás

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázás is a MOHU feladatai között szerepel, melynek gördülékenyebbé tétele kiemelt céljaink egyike az ügyfélélmény javítása érdekében.

Bővebben

Ügyfélszolgálat

Ügyfeleinknek a szolgáltatás keretében személyes, írásos és telefonon ügyfélszolgálatok is rendelkezésére állnak, ahol profi szakemberek segítik a gyors ügyintézést.

Bővebben

Területi szolgáltató kereső

Területi Szolgáltatója elérhetőségeit megtalálja számlája 1. oldalán, illetve irányítószáma és települése megadásával rákereshet a Területi Szolgáltató keresőn keresztül.

Bővebben

Gazdálkodó szervezetek, hulladékbirtokosok

A koncesszióval egy kézbe kerül a hazai hulladékgazdálkodás, amellyel a célunk egy új, egységes országos, kiszámítható hulladékgazdálkodás megteremtése, amit az  átláthatóság,  hatékonyságjavítás, ügyfélközpontúság, minőségbiztosítás és professzionalitás jellemez.

Gazdálkodó szervezetek és intézmények regisztrációja

Ezen szervezetek által termelt, a koncesszió alá tartozó, elkülönítetten gyűjtött hulladékok elszállítását kizárólag a MOHU és annak szerződött intézményi szolgáltatói végezhetik.

Bővebben

Önkormányzatok

Június 1-jén indult az önkormányzatok regisztrációja. Az önkormányzatok a koncessziós társaság speciális intézményi ügyfelei lesznek. A köztisztasági feladatuk keretében a települési szilárd hulladék gyűjtése továbbra is önkormányzati hatáskörben marad.

Bővebben

Gyártó

Az Európai Unió szigorú irányelvekben határozta meg, hogy a tagállamokban keletkezett hulladéknak minél nagyobb részét hasznosítsák újra, hogy azok így bekerüljenek a körforgásos gazdaságba. A MOHU ennek a folyamatnak a megvalósításában vesz részt, újragondolva a hulladék szerepét - közösen azokkal, akik termelik, illetve kezelik vagy hasznosítják azt.

Kiterjesztett gyártói felelősségi (EPR) rendszer

2023. július 1-től indul a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer Magyarországon. A gyártók a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerbe április 1-jétől regisztrálhatnak.

Bővebben

Kötelező visszaváltási rendszer (DRS)

2024. január 1-től új italcsomagolás visszaváltási rendszer lesz Magyarországon. Előreláthatólag 2023. júliusában indul a DRS termékregisztráció.

Bővebben

Haszonanyag vásárlók és hasznosítók

Elindult a hulladékhasznosítók regisztrációja.

Bővebben

Koncesszori alvállalkozók

A MOHU hulladékgazdálkodási feladatainak megvalósításában számít a hulladékgazdálkodás szereplőire, azokat végrehajtani a kiterjedt alvállalkozói hálózat bevonásával tervezi.

Bővebben

Gyűjtőedény igénybejelentő

Az alábbi menüpontban adhatnak le önkormányzatok, forgalmazók (kiskereskedelmi egységek) és oktatási intézmények használt sütőolaj és használtruha, textília gyűjtőedény kihelyezésére igénylést.

Bővebben

Partner Portál

A Partner Portál a MOHU elektronikus ügyintézési felülete, ami a hulladékgazdálkodás folyamtában résztvevő szereplőknek egy olyan egykapus megoldást nyújt, ahol partnereink minden üzleti folyamattal kapcsolatos információt, feladatot egy helyen elérhetnek és kezelhetnek.

Tovább   API szolgáltatás igénylés