Nem lakossági ügyfelek

header image
Főoldal Nem lakossági ügyfelek

A MOHU, mint koncessziós társaság évente mintegy 5 millió tonna lakossági és intézményi, vállalati, vegyes és elkülönített hulladék gyűjtésének és kezelésének a megszervezésért felel 2023. július 1-jétől, továbbá feladata az EPR rendszerek és a kötelező visszaváltási rendszer kiépítése és működtetése.

Gazdálkodó szervezetek, hulladékbirtokosok

A koncesszióval egy kézbe kerül a hazai hulladékgazdálkodás, amellyel a célunk egy új, egységes országos, kiszámítható hulladékgazdálkodás megteremtése, amit az  átláthatóság,  hatékonyságjavítás, ügyfélközpontúság, minőségbiztosítás és professzionalitás jellemez.

Gazdálkodó szervezetek és intézmények regisztrációja

Elindult a hulladéktermelő gazdálkodó szervezetek és intézmények regisztrációja. Ezen szervezetek által a koncesszió alá tartozó elkülönítetten gyűjtött hulladék gyűjtését kizárólag a MOHU és annak szerződött intézményi szolgáltatója végezheti.

Bővebben

Önkormányzatok

Június 1-jén indul az önkormányzatok regisztrációja. Az önkormányzatok a koncessziós társaság speciális intézményi ügyfelei lesznek, a köztisztasági feladatuk keretében a települési szilárd hulladék gyűjtése ugyanis önkormányzati hatáskörben marad.

Bővebben

Gyártó

Az Európai Unió szigorú irányelvekben határozta meg, hogy a tagállamokban keletkezett hulladéknak minél nagyobb részét hasznosítsák újra, hogy azok így bekerüljenek a körforgásos gazdaságba. A MOHU ennek a folyamatnak a megvalósításában vesz részt, újragondolva a hulladék szerepét - közösen azokkal, akik termelik, illetve kezelik vagy hasznosítják azt.

Kiterjesztett gyártói felelősség (EPR)

2023 július 1-től indul a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer Magyarországon. A gyártók a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerbe április 1-jétől regisztrálhatnak.

Bővebben

Kötelező visszaváltási rendszer (DRS)

2024. január 1-től új italcsomagolás visszaváltási rendszer lesz Magyarországon. Előreláthatólag 2023. júliusában indul a DRS termékregisztráció.

Bővebben

Haszonanyag vásárlók és hasznosítók

Elindult a hulladékhasznosítók regisztrációja.

Bővebben

Koncesszori alvállalkozók

A MOHU hulladékgazdálkodási feladatainak megvalósításában számít a hulladékgazdálkodás szereplőire, azokat végrehajtani a kiterjedt alvállalkozói hálózat bevonásával tervezi.

Bővebben

Partner Portál

A Partner Portál a MOHU elektronikus ügyintézési felülete, ami a hulladékgazdálkodás folyamtában résztvevő szereplőknek egy olyan egykapus megoldást nyújt, ahol partnereink minden üzleti folyamattal kapcsolatos információt, feladatot egy helyen elérhetnek és kezelhetnek.

Tovább