Főoldal Nem lakossági ügyfelek Gazdálkodó szervezetek és intézmények regisztrációja

Gazdálkodó szervezetek és intézmények regisztrációja

Tájékoztatjuk, hogy az április 30-ai határidőt követően sem zár le a MOHU partner portálja, a regisztrációt folyamatosan biztosítjuk. Felhívjuk a figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség minden adószámmal rendelkező hulladéktermelő céget, intézményt és egyéni vállalkozót érint. A regisztráció a kommunális hulladékra nem vonatkozik.

Amennyiben a regisztráció során elakadt, kérjük írjon nekünk az info@mohu.hu címre! A megkeresések feldolgozása beérkezési sorrendben történik. Válaszunkkal keresni fogjuk. Köszönjük türelmét!

 

A megrendelések leadásának menete:

A Partner Portálon válassza ki a hulladékszállítás menüpontot, ahol új megrendelést hozhat létre, továbbá a korábbi megrendeléseinek státuszát is látja. Itt az új megrendelés gombbal lehet létrehozni a megrendelést. A felületen meg kell adni, hogy rendszeres vagy eseti megrendelést szeretne leadni. Felhívjuk figyelmét, hogy már leadott megrendelést nem lehet módosítani, csak törölni azt és ezt követően új rendelést rögzíteni.

A megrendelést követően az elszállítással kapcsolatban az Intézményi szolgáltató keresni fogja a hulladékbirtokost.2023. március 1-jén elindult a hulladéktermelő gazdálkodó szervezetek és intézmények regisztrációja a MOHU Partner Portálon.

2023. július 1-jét követően a MOHU, mint Koncessziós Társaság végezheti a magyarországi települési szilárdhulladék gyűjtését és gondoskodik annak kezeléséről is.

A 2012. évi CLXXXV. törvény azon intézményi és gazdálkodó szervezetek számára, amelyek hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó hulladékot termelnek és azokat elkülönítetten gyűjtik kötelezően előírja, hogy a MOHU által üzemeltetett Partner Portálon regisztráljanak, valamint a szerződéskötéshez szükséges adatokat megadják.

A hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozik a gazdálkodó szervezetek elkülönítetten gyűjtött települési hulladéka és valamennyi EPR-es hulladék, így különösen az alábbiak:

  • csomagolóanyagok (pl. papír, műanyag, fa, fém, üveg, veszélyes csomagolóanyagok stb),
  • elektromos és elektronikus berendezések,
  • elemek és akkumulátorok,
  • hulladékká vált gépjárművek és alkatrészeik,
  • gumiabroncs,
  • reklámhordozó és irodai papír,
  • használt sütőolaj,
  • biológiailag lebomló hulladék.

Az intézményi és gazdálkodó szervezetek által koncesszió alá tartozó elkülönítetten gyűjtött hulladék gyűjtését kizárólag a MOHU és annak szerződött intézményi szolgáltatója végezheti. Célunk egy jól nyomon követhető, következetes, egységes és kiszámítható rendszer felállítása Magyarország teljes területén.

A regisztráció menetével kapcsolatos tájékoztató itt érhető el. További felmerülő kérdésével kapcsolatban felveheti a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal írásban, valamint hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonon is (+36 1 776 7770).

Partner Portál regisztrációval kapcsolatos gyakori kérdésekért kattintson ide. Az eredeti hulladéktermelőnek fizetendő kompenzáció esetében felmerülő önszámlázásról szóló tájékoztató itt érhető el.

Segítünk megkönnyíteni a napi szintű adatbetöltési feladatokat. Részletekért kattintson ide:

Amennyiben a Partner Portálon történő regisztrációja során elfogadott ÁSZF-et szeretné újra megtekinteni itt teheti meg.

A MOHU Területi Vezetőinek elérhetőségeit itt tekintheti meg.