Főoldal Média Hírek Többutas termékek regisztrációja

Többutas termékek regisztrációja

2024. február 05.

Felhívjuk italgyártó partnereink figyelmét, hogy a MOHU által üzemeltetett automatákkal történő többutas termékek visszavételére március 1. után csak abban az esetben lesz mód, ha azok regisztrációja és sikeres auditja február végéig rendszerünkben megtörténik.

A kizárólagos alakfelismerés alapú visszaváltás ezeknél a gépeknél továbbiakban nem lesz támogatott. Az azonos formájú palackok közül csak a MOHU rendszerében vonalkóddal szereplő termékek visszaváltása lesz biztosított, melyről a fogyasztókat az érintett visszaváltási pontok bevonásával kívánjuk tájékoztatni. Az üzletek által üzemben tartott régi, csak többutast kezelő automaták továbbra is működhetnek alakfelismerés alapján.

A jogszabály az újrahasználható termékek esetén nem ír elő GTIN kód váltást. Ha a gyártó mégis úgy dönt, hogy ezt megteszi, akkor a termék regisztrációját a régi vonalkóddal is fontos elvégezni. A „dupla” regisztrációra azért van szükség, hogy mindkét vonalkód szerepeljen adatbázisunkban és így a fogyasztóknak az új mellett a korábban vásárolt palackokat továbbra is lehetősége legyen visszaváltani a MOHU automatáiban.

A regisztráció történhet végleges termékkel (DRS visszaváltási logóval már ellátott címkével) illetve a jelenlegi címkével rendelkező termékcsomagolás plusz az új címketerv e-mailben történő beküldésével. Erről részletesen a MOHU Dokumentumtárban található információs anyagokban tájékozódhat.

Amennyiben kérdése lenne, kérem keresse Ügyfélszolgálatunkat a következő elérhetőségeken: e-mail: info@mohu.hu, telefonszám: +36 1 776 7770.