Főoldal Média Hírek Többutas termékek regisztrációja

Többutas termékek regisztrációja

2024. február 05.

Felhívjuk italgyártó partnereink figyelmét, hogy a MOHU által üzemeltetett automatákkal történő többutas termékek visszavételére március 1. után csak abban az esetben lesz mód, ha azok regisztrációja és sikeres auditja február végéig rendszerünkben megtörténik.

A kizárólagos alakfelismerés alapú visszaváltás ezeknél a gépeknél továbbiakban nem lesz támogatott. Az azonos formájú palackok közül csak a MOHU rendszerében vonalkóddal szereplő termékek visszaváltása lesz biztosított, melyről a fogyasztókat az érintett visszaváltási pontok bevonásával kívánjuk tájékoztatni. Az üzletek által üzemben tartott régi, csak többutast kezelő automaták továbbra is működhetnek alakfelismerés alapján.

A jogszabály az újrahasználható termékek esetén nem ír elő GTIN kód váltást. Ha a gyártó mégis úgy dönt, hogy ezt megteszi, akkor a termék regisztrációját a régi vonalkóddal is fontos elvégezni. A „dupla” regisztrációra azért van szükség, hogy mindkét vonalkód szerepeljen adatbázisunkban és így a fogyasztóknak az új mellett a korábban vásárolt palackokat továbbra is lehetősége legyen visszaváltani a MOHU automatáiban.

A regisztráció történhet végleges termékkel (DRS visszaváltási logóval már ellátott címkével) illetve a jelenlegi címkével rendelkező termékcsomagolás plusz az új címketerv e-mailben történő beküldésével. Erről részletesen a MOHU Dokumentumtárban található információs anyagokban tájékozódhat.

Amennyiben kérdése lenne, kérem keresse Ügyfélszolgálatunkat a következő elérhetőségeken: e-mail: info@mohu.hu, telefonszám: +36 1 776 7770.

 

Legújabb híreink

május 14.

Fontos határidő közeleg a visszaváltható italok forgalomba hozatalánál

2024. július 1-től a kötelező visszaváltási rendszerbe tartozó termékek körébe tartozó italok már csak a MOHU által lefolytatott regisztráció után hozhatók forgalomba.

május 09.

Új hulladékudvar nyílt Esztergomban, és országszerte továbbiakat épít a MOHU

Május 9-től várja a lakosságot a MOHU legmodernebb elvárásoknak is megfelelő új, szolgáltatási színvonalat növelő hulladékgyűjtő udvara Esztergomban. A MOHU a következő 10 évben további 82 új hulladékudvart épít országszerte, melyek közül idén 3-4 kivitelezése kezdődhet meg. A MOHU az önkormányzatok által jóváhagyott területen, zöldmezős beruházásban épülő, lakosságbarát kialakítású új hulladékudvarban hétfőtől péntekig 08.00-20.00 között, szombaton 08.00-16.00 között, egyszerűsített ügyintézéssel várja a lakosságot; a leadható hulladékok köre kibővül és egységesül, nyomon követésüket pedig fejlett informatikai rendszer biztosítja. A hulladékudvar-rendszer fejlesztésével növelhető az újrahasznosítás és csökkenthető a lerakás aránya, amely környezetünk és a magyar gazdaság számára is előnyös.

április 30.

Megkezdődött a MOHU országos textilgyűjtőkonténer telepítési programja

3 éven belül 4 500 modern textilgyűjtő konténert fog telepíteni a MOHU országszerte, aminek köszönhetően megnégyszereződik a lakosság számára elérhető textilkonténerek száma Magyarországon. Az új, Magyarországon gyártott, feltörésbiztos konténerek körülbelül 250 kilogramm textília összegyűjtésére alkalmasak. A bedobott textília, ruházati és lábbeli hulladék egy válogatóba (előkezelőbe) kerül, majd az állapotuktól függően újrahasznosítják vagy újrafelhasználják azokat.