Főoldal Média Hírek Tájékoztató 2023. július 1. előtt keletkezett intézményi résztevékenység alá tartozó megmaradt hulladék átvételének feltételeiről

Tájékoztató 2023. július 1. előtt keletkezett intézményi résztevékenység alá tartozó megmaradt hulladék átvételének feltételeiről

2023. augusztus 30.

Tájékoztatjuk tisztelt partnereinket, hogy a 2023. július 1. előtt keletkezett intézményi résztevékenység alá tartozó megmaradt hulladék esetében van lehetőség készletek átadására. Amennyiben a hulladék pénzben kifejezhető, értékkel rendelkező részét átadja, úgy ellentételezés fejében átveszi a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU).

Amennyiben pénzben nem kifejezhető értékű hulladékot kíván átadni a MOHU-nak, úgy ellentételezésre nem lesz jogosult, továbbá az elszállításra vonatkozó szolgáltatási díj fizetési kötelezettségével is jár.

Ellentételezési lehetőséggel kapcsolatban, olvassa el felhívásunk további részét, ahol a szerződéses feltételekről, ellentételezési és szolgáltatási díjakról is bővebb információt talál.

Legújabb híreink

május 14.

Fontos határidő közeleg a visszaváltható italok forgalomba hozatalánál

2024. július 1-től a kötelező visszaváltási rendszerbe tartozó termékek körébe tartozó italok már csak a MOHU által lefolytatott regisztráció után hozhatók forgalomba.

május 09.

Új hulladékudvar nyílt Esztergomban, és országszerte továbbiakat épít a MOHU

Május 9-től várja a lakosságot a MOHU legmodernebb elvárásoknak is megfelelő új, szolgáltatási színvonalat növelő hulladékgyűjtő udvara Esztergomban. A MOHU a következő 10 évben további 82 új hulladékudvart épít országszerte, melyek közül idén 3-4 kivitelezése kezdődhet meg. A MOHU az önkormányzatok által jóváhagyott területen, zöldmezős beruházásban épülő, lakosságbarát kialakítású új hulladékudvarban hétfőtől péntekig 08.00-20.00 között, szombaton 08.00-16.00 között, egyszerűsített ügyintézéssel várja a lakosságot; a leadható hulladékok köre kibővül és egységesül, nyomon követésüket pedig fejlett informatikai rendszer biztosítja. A hulladékudvar-rendszer fejlesztésével növelhető az újrahasznosítás és csökkenthető a lerakás aránya, amely környezetünk és a magyar gazdaság számára is előnyös.

április 30.

Megkezdődött a MOHU országos textilgyűjtőkonténer telepítési programja

3 éven belül 4 500 modern textilgyűjtő konténert fog telepíteni a MOHU országszerte, aminek köszönhetően megnégyszereződik a lakosság számára elérhető textilkonténerek száma Magyarországon. Az új, Magyarországon gyártott, feltörésbiztos konténerek körülbelül 250 kilogramm textília összegyűjtésére alkalmasak. A bedobott textília, ruházati és lábbeli hulladék egy válogatóba (előkezelőbe) kerül, majd az állapotuktól függően újrahasznosítják vagy újrafelhasználják azokat.