Főoldal Média Hírek Tájékoztatás Kompenzációs listaárak módosításáról

Tájékoztatás Kompenzációs listaárak módosításáról

2023. november 07.

Tájékoztatás a 2023. július, augusztus, szeptember és október hónapra vonatkozó Kompenzációs listaárak módosításáról

Tájékoztatjuk Partnereinket, hogy egyes hulladékcikkek kompenzációs árai, illetve a cikkhez tartozó mennyiségi sávok 2023. július, 2023. augusztus, 2023. szeptember és 2023. október hónapra vonatkozóan módosításra kerültek. Valamennyi változtatás a korábban közölt árakhoz/sávokhoz képest kedvezőbben érintik az eredeti hulladéktermelő gazdálkodó szervezeteket.

A közleményt, amely a pontos részleteket tartalmazza a MOHU dokumentumtárában KÖZLEMÉNY a 2023. július, augusztus, szeptember és október hónapra vonatkozó „Kompenzációs listaárak” módosításáról néven találhatják meg.

Legújabb híreink

december 07.

A legkisebb településre is elmennek avisszaváltott aludobozokért, üvegekért, PET-palackokért

Forradalmian új megoldással és mobil módon gyűjti be, regisztrálja, majd dolgozza fel a visszagyűjtő automaták nélküli kézi átvevőhelyeken a visszaváltott fémdobozokat, PET-palackokat és üvegeket a Returmatic Solutions Zrt., a MOHU-val való együttműködés keretében. 2024. január 1-je után egy egyedülálló, magyar szakemberek által kifejlesztett mobil rendszer teszi majd lehetőéve, hogy a legkisebb településről is rendszeresen begyűjthető és feldolgozható legyen minden újrahasznosítható hulladékok.

november 15.

Esztergomban indul a MOHU országos hulladékudvar-építési programja

2023 novemberében elkezdődik a MOHU nagyszabású, országos hulladékudvar-építési programja, melynek első helyszíne Esztergom. A korszerű létesítmény várhatóan 2024 májusától várja a város és térsége lakosságát, amelyet a következő tíz évben országszerte további 82 hasonló létesítmény követ. Első körben többek között Tisztaföldváron, Karcagon és Veresegyházán.

november 14.

Felhívás eredeti hulladéktermelőnek nem minősülő gazdasági szervezetek részére

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben rendelkeznek 2023. július 1-jét megelőzően a gazdasági társasághoz került, a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó koncessziós hulladékkal, azt 2023. október 1-jétől a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. Koncessziós Társaság a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. tv. (Ht.) 92/H.§ (9b) bekezdésének megfelelően veszi át. Az átvett hulladékért a gazdálkodó szervezet ellentételezésre nem jogosult és a koncessziós társaságnak az átvett hulladékkal kapcsolatban igazoltan felmerülő költségeit - a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) hatálya alá tartozó hulladékok kivételével - megtéríti.