Főoldal Média Hírek Hosszabbított nyitvatartás a 13. kerületi MÁV-REC MÉH-telepen

Hosszabbított nyitvatartás a 13. kerületi MÁV-REC MÉH-telepen

2024. április 02.

Értesítjük Önöket arról, hogy a MOHU szerződött partnerénél, a MÁV-REC Kft-nél 2024. április 1-től kibővített nyitvatartással tudják leadni a különböző fém- és papírhulladékokat.

Munkanapokon 7:00 és 17:30 óra között, valamint szombaton 8:00 és 12:00 között várjáka 1131 Budapest, Madridi út 7/b. címen található telephelyükön azokat, akik hulladékot szeretnének leadni.

Elfogadott hulladéktípusok:

  • nem működő háztartási eszközök (mosógép, sütő, hűtő)

  • régi televíziók (CRT, plazma, LED)

  • nem használható számítógépek, nyomtatók stb.

  • nem működő személy- és teherautó akkumulátorok

  • újság- és kartonpapír csomagolóanyagok

  • fémhulladékok (csaptelepek, régi serpenyők stb.)

 

Továbbá, ingyenesen leadhatóak a gumiabroncsok is.

Részletekért látogassanak el a MÁV-REC Kft. weboldalára, amit idekattintva érhet el: Nyitólap - MÁV-REC Kft. (mavrec.hu)

Legújabb híreink

május 14.

Fontos határidő közeleg a visszaváltható italok forgalomba hozatalánál

2024. július 1-től a kötelező visszaváltási rendszerbe tartozó termékek körébe tartozó italok már csak a MOHU által lefolytatott regisztráció után hozhatók forgalomba.

május 09.

Új hulladékudvar nyílt Esztergomban, és országszerte továbbiakat épít a MOHU

Május 9-től várja a lakosságot a MOHU legmodernebb elvárásoknak is megfelelő új, szolgáltatási színvonalat növelő hulladékgyűjtő udvara Esztergomban. A MOHU a következő 10 évben további 82 új hulladékudvart épít országszerte, melyek közül idén 3-4 kivitelezése kezdődhet meg. A MOHU az önkormányzatok által jóváhagyott területen, zöldmezős beruházásban épülő, lakosságbarát kialakítású új hulladékudvarban hétfőtől péntekig 08.00-20.00 között, szombaton 08.00-16.00 között, egyszerűsített ügyintézéssel várja a lakosságot; a leadható hulladékok köre kibővül és egységesül, nyomon követésüket pedig fejlett informatikai rendszer biztosítja. A hulladékudvar-rendszer fejlesztésével növelhető az újrahasznosítás és csökkenthető a lerakás aránya, amely környezetünk és a magyar gazdaság számára is előnyös.

április 30.

Megkezdődött a MOHU országos textilgyűjtőkonténer telepítési programja

3 éven belül 4 500 modern textilgyűjtő konténert fog telepíteni a MOHU országszerte, aminek köszönhetően megnégyszereződik a lakosság számára elérhető textilkonténerek száma Magyarországon. Az új, Magyarországon gyártott, feltörésbiztos konténerek körülbelül 250 kilogramm textília összegyűjtésére alkalmasak. A bedobott textília, ruházati és lábbeli hulladék egy válogatóba (előkezelőbe) kerül, majd az állapotuktól függően újrahasznosítják vagy újrafelhasználják azokat.