Főoldal Média Hírek Elindult a DRS termékregisztráció

Elindult a DRS termékregisztráció

2023. október 25.

Tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy elindítottuk a kötelező visszaváltási díjas termékek visszaváltási rendszerébe (DRS) történő termékregisztrációt.

Tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy elindítottuk a kötelező visszaváltási díjas termékek visszaváltási rendszerébe (DRS) történő termékregisztrációt, melyet a MOHU Partner Portálon, felhasználói fiókjukba történő belépés után indíthatnak el. Az ezt támogató részletes segédletet a MOHU dokumentumtárában - Partner Portál termékregisztráció használati útmutató néven találhatják meg.

Jogszabályi előírás szerint a termék 2024. január 1. napját követő forgalomba hozatala érdekében a regisztrációt 2023. november 15. napjáig kezdeményezni kell. Termékminta auditra küldésére az elektronikus regisztrációt követően nyílik lehetőség. A november 15. után regisztrált illetve az auditra csak később küldött termékek 45 napos átfutási időt figyelembe véve kerülnek auditálásra, és ezt követően hozhatóak forgalomba. Az a termék, amely a 450/2023. (X. 4.) kormányrendelet alapján kötelezően visszaváltási díjas terméknek minősül, 2024. június 30. napja után DRS regisztráció és annak koncessziós társaság részéről történő elfogadása nélkül nem hozható forgalomba.

Jelenleg auditot csak a végleges, DRS-ben forgalomba hozni kívánt termékminta beküldésével lehet végrehajtani. Kidolgozás alatt van részünkről egy ettől eltérő, egyes részeiben jóval egyszerűbb regisztrációs folyamat, mely heteken belül lehetőséget biztosíthat mock-up elfogadásra illetve megoldást kínálhat egy gyártó megegyező csomagolású, de különböző termékeinek minimális mintaküldéssel történő regisztrációjára.

Legújabb híreink

december 07.

A legkisebb településre is elmennek avisszaváltott aludobozokért, üvegekért, PET-palackokért

Forradalmian új megoldással és mobil módon gyűjti be, regisztrálja, majd dolgozza fel a visszagyűjtő automaták nélküli kézi átvevőhelyeken a visszaváltott fémdobozokat, PET-palackokat és üvegeket a Returmatic Solutions Zrt., a MOHU-val való együttműködés keretében. 2024. január 1-je után egy egyedülálló, magyar szakemberek által kifejlesztett mobil rendszer teszi majd lehetőéve, hogy a legkisebb településről is rendszeresen begyűjthető és feldolgozható legyen minden újrahasznosítható hulladékok.

november 15.

Esztergomban indul a MOHU országos hulladékudvar-építési programja

2023 novemberében elkezdődik a MOHU nagyszabású, országos hulladékudvar-építési programja, melynek első helyszíne Esztergom. A korszerű létesítmény várhatóan 2024 májusától várja a város és térsége lakosságát, amelyet a következő tíz évben országszerte további 82 hasonló létesítmény követ. Első körben többek között Tisztaföldváron, Karcagon és Veresegyházán.

november 14.

Felhívás eredeti hulladéktermelőnek nem minősülő gazdasági szervezetek részére

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben rendelkeznek 2023. július 1-jét megelőzően a gazdasági társasághoz került, a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó koncessziós hulladékkal, azt 2023. október 1-jétől a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. Koncessziós Társaság a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. tv. (Ht.) 92/H.§ (9b) bekezdésének megfelelően veszi át. Az átvett hulladékért a gazdálkodó szervezet ellentételezésre nem jogosult és a koncessziós társaságnak az átvett hulladékkal kapcsolatban igazoltan felmerülő költségeit - a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) hatálya alá tartozó hulladékok kivételével - megtéríti.