Lakosságnak

header image
Főoldal Lakosságnak
Mi változik a MOHU-val?

Mi változik a MOHU-val?

A magyar állam által kiírt hulladékkoncessziós pályázaton a 35 éves koncessziót a MOL Nyrt. nyerte el. A MOL 100%-os tulajdonában lévő MOHU  MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. a tényleges hulladékgazdálkodási és szervezési feladatok ellátásával a jövőben a koncessziós társaság szerepét tölti be. Az új hulladékgazdálkodási rendszerben a lakossági szolgáltatási díjak változatlanok maradnak, a rezsicsökkentési intézkedéseknek megfelelően.

A bevezetendő koncessziós rendszer új, fenntartható alapokra helyezi a hulladékgazdálkodás jelenlegi struktúráját és folyamatait, ezzel jelentős változást hozva minden érintett számára. A rendszer hatással van a hulladékbirtokosokra, a kötelező gyártói felelősségi rendszerek hatálya alá tartatozó termékek gyártóira, a hulladékhasznosítókra, vagyis a hulladék teljes körforgásának valamennyi  szereplőjére.

A MOHU célja, hogy a szemléletformáláson, a hulladékgazdálkodási folyamatok résztvevőjének bevonásán és együttműködésén keresztül elősegítse, hogy határidőre teljesülhessenek a magyar kormány és az EU által megfogalmazott begyűjtési, lerakási, illetve újrafeldolgozási célok.

Hiszünk benne, hogy erőfeszítéseinknek köszönhetően megvalósul a körforgásos gazdaságra való folyamatos átállás, a hatékony visszaváltási rendszer (DRS) és a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerek (EPR) kialakítása, működtetése. Célunk, hogy a magyarországi hulladékgazdasági tevékenységet országos szinten racionalizáljuk, fejlesszük. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy megóvjuk természeti kincseinket, és tiszta, környezetbarát országot, felelősségteljes társadalmat építsünk.
Lakossági szolgáltatásaink

Lakossági szolgáltatásaink

Céljaink elérése érdekében most kell lépnünk, hogy a jövő generáció számára egy fenntartható hazai hulladékgazdálkodási rendszert alakítsunk ki. Minden tevékenységünkben kiemelt szempont a környezettudatosság. A szelektív hulladékgyűjtéssel, az italcsomagolások visszaváltásával minden egyes ember sokat tehet a környezetért, bolygónk jövőjéért.
 
Kiemelten fontos csoportnak tartjuk a gyerekeket, fiatalokat. Az ő életükre fogja a legnagyobb hatást gyakorolni mindaz, aminek az alapjait most elkezdjük lefektetni. A jelenleg is létező iskolai papírgyűjtés mintájára szeretnénk kialakítani több, a szelektív hulladékgyűjtést támogató akciót, amelyek akár iskolák közötti versenyek formájában is támogatni tudják a hatékony bevonást és szemléletformálást a fiatalok körében.