Főoldal KözszolgáltatásSzámlázás

Számlázás

2023. július 1-jét követően a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázása is a MOHU feladatai között szerepel, melynek gördülékenyebbé tétele kiemelt céljaink egyike az ügyfélélmény javítása érdekében.

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2023. július 1. előtti díjszámlázással és díjhátralékokkal kapcsolatos ügyek intézése az NHKV Zrt. hatáskörébe tartozik, ezért kérjük, hogy ha ilyen üggyel kapcsolatosan kíván ügyet intézni, akkor az ugyfelszolgalat@nhkv.hu emailcímre továbbítsa a megkeresését.

 

Fizetési módok

Felhívjuk figyelmét, hogy Budapest közigazgatási határain belül a számlázást továbbiakban is a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (továbbiakban MOHU) megbízásából a Díjbeszedő Holding Zrt. (továbbiakban DBH Zrt.) végzi, így a lentiek csak ezen területen kívül érvényesek. Budapest közigazgatási határain belüli befizetési lehetőségei kapcsán kérjük forduljon a DBH Zrt-hez, a www.dbrt.hu oldalon megtalálható elérhetőségek valamelyikén.

 • Postai számlabefizetési megbízás („fehér” csekk)
 • Banki átutalás: Kérjük, átutaláskor a közlemény rovatban szíveskedjen megadni az Ön számláján feltüntetett számla sorszámát és egyedi vevő (fizető) azonosítószámát, melyet a számlák 3. oldalán, a bal felső sarokban talál. Kérjük továbbá, hogy fokozottan figyeljen a szolgáltatói bankszámlaszámra, amelyet a legfrissebb számlája első oldalán, a bal felső sarokban talál.

  számlavezető bank:
  OTP

  bankszámlaszám:
  11794008-24030025

  IBAN számlaszám:
  HU24 1179 4008 2403 0025 0000 0000

  SWIFT kód:
  OTP VHUHB

 • Személyes ügyfélszolgálati irodák elérhetőségeit az alábbi linken tekintheti meg.
 • E-számla/Díjnet szolgáltatás igénybevételének részleteit alább olvashatja

 

Tájékoztató Csoportos beszedési megbízás kezelésre vonatkozóan

Ezúton szeretnénk tájékoztatni kedves Ügyfeleinket, hogy a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. által 2023. július 1-jét követően a települési hulladék begyűjtéséhez, kezeléséhez kapcsolódóan a közszolgáltatási díjra vonatkozóan kiállított számlák tekintetében a csoportos beszedési megbízások kezdeményezése (a továbbiakban: CSBM) az alábbiak figyelembevételével fog történni.

Azon kedves Ügyfeleinknek, akik az NHKV Zrt.-nél 2023. június 30. napján rendelkeznek a hulladékkezelési közszolgáltatási díjra vonatkozóan érvényes csoportos beszedési megbízással, nincs további teendőjük, mivel a korábbi megbízások átvezetése a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., mint új kedvezményezett részére automatikusan megtörténik a GIRO-n keresztül várhatóan szeptember második felében.

Azon kedves Ügyfeleink, akik 2023. június 30. napján nem rendelkeztek az NHKV Zrt.-nél a hulladékkezelési közszolgáltatási díjra vonatkozóan érvényes csoportos beszedési megbízással, ezáltal új megbízást már a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., mint kedvezményezett részére kívánnak adni, az erre irányuló banki meghatalmazásaik benyújtását a fent bemutatott átvezetések befejezését követően 2023. október 1. után tudják megtenni.

Felhívjuk a figyelmet továbbá, hogy a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. szintén csak ettől az időponttól fog tudni CSBM-el történő leemelést kezdeményezni az átvezetett meghatalmazásokra vonatkozóan.

A hatályos törvényi szabályozásnak megfelelően az NHKV Zrt. a koncesszió 2023. július 1-jei hatálybalépését követő 85. napig (2023. szeptember 24.) nyújthat be CSBM-et az NHKV Zrt. részére kezdeményezett korábbi CSBM-ek vonatkozásában.

Amennyiben kérdése merül fel a csoportos beszedési megbízások kapcsán, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a honlapon található elérhetőségek egyikén.

 

E-számla/Díjnet rendszer részletesen

Ügyfeleink részére biztosítjuk a MOHU elektronikus számlabemutatás lehetőségét a Díjnet Zrt. rendszerén (továbbiakban: Díjnet) keresztül.

A  Díjnet  egy  olyan elektronikus  számlabemutatási szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a MOHU Ügyfelei a számláikat elektronikus formában, az interneten tekintsék meg, egyenlítsék ki.

A számlakibocsátói regisztrációhoz kötelezően szükséges adatok:

 • vevő (fizető) azonosító szám
 • számlasorszám (6 hónapnál nem régebbi számla)

A számlakiállításról Ön e-mailben fog értesítést kapni, melyet követően azt a Díjnet Zrt. rendszerében tudja megtekinteni. Az elektronikus úton, a Díjnet Zrt. rendszerén keresztül megküldött számlák megfelelnek a hiteles elektronikus számlákra vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

A regisztráció megkezdésére a Díjnet Zrt. rendszerében, a www.dijnet.hu weboldalon van lehetősége.

Amennyiben még nem rendelkezik Díjnet fiókkal, úgy a sikeres felhasználói regisztrációt követően a Díjnet Zrt. számlakibocsátói felületén tudja indítványozni a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-hez történő regisztrációt. Ezzel Ön vállalja az elektronikus számlabemutatás igénybevételét, valamint azt, hogy számláit a továbbiakban banki úton (átutalás, vagy azonnali bankkártyás fizetés) egyenlíti ki.

Fizesse közszolgáltatási hulladékszámláját online!

Az elektronikus számlafizetés előnyei:

 • a szolgáltatás igénylése és használata ingyenes,
 • kényelmesebb és biztonságosabb megoldást jelent a papíralapú számlákkal szemben,
 • a számlák a Díjnet rendszerén keresztül bármikor megtekinthetők és letölthetők,
 • a Díjneten fizetett számlák átláthatóak, könnyen követhetőek,
 • a számlákat rögtön be lehet fizetni bankkártyával, okostelefonnal vagy egyedi átutalás útján, akár internetbankon keresztül is,
 • óvjuk a környezetet, hiszen az elektronikus hulladékszámla nem termel hulladékot.

Elektronikus számla:

Az elektronikus számla adattartalmát tekintve megegyezik a papír alapú számlával, így az 100%-ban kiváltja azt. Nem kell kinyomtatni, postázni, Önnek nem kell tárolnia, hiszen a Díjnet rendszerében egyszerűen visszakereshetőek és megtekinthetőek a számlák.

Elektronikus fizetés:

A Díjneten keresztül többféle módon történhet az elektronikus fizetés, amit a Díjnet ügyfelei ingyenesen vehetnek igénybe.

Kiválaszthatja az Önnek legkényelmesebb fizetési módot:

 • bankkártyás fizetéssel (VPOS),
 • közvetlen internetbanki fizetéssel
 • mobiltelefonos fizetéssel,
 • egyedi banki utalással

Díjnet regisztráció:

Ahhoz, hogy hulladékszámláját elektronikusan tudja rendezni, a Díjnet rendszerét kell használnia. Amennyiben még nem rendelkezik saját Díjnet fiókkal, néhány egyszerű lépéssel regisztrálhat:
1. Látogasson el a www.dijnet.hu weboldalra és kattintson a Csatlakozz gombra
2. Adja meg adatait (felhasználónév, e-mail cím, jelszó) és fogadja el a felhasználási feltételeket
3. Adja meg személyes adatait (név, cím, telefonszám) és aktiválja fiókját

Ezt követően már csak hozzá kell adnia személyes fiókjához a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt-t.

MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. regisztráció:

A saját Díjnet fiókjában hozzá kell adnia a szolgáltatók listájából a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-t. Ez az úgynevezett számlakibocsátói regisztráció. Kérjük, a regisztrációhoz készítsen elő egy 6 hónapnál nem régebbi számlát és kövesse az alábbi lépéseket:
1. Lépjen be saját Díjnet fiókjába (Belépés gombra kattintva adja meg felhasználónevét és jelszavát),
2. Bal oldalon válassza ki a “Számlakibocsátók” gombot, a megjelenő listából válassza ki a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-t és nyomjon a “Regisztrálok” gombra,
3. Kérjük adja meg vevő (fizető) azonosító számát, amelyet a rezsicsökkentett számla esetén a 3. oldal bal felső részén talál, rezsicsökkentés nélküli számla esetén az 1. oldal jobb felső részén talál,
4. Ezután adja meg a számla sorszámát (Rezsicsökkentett számla esetén a 3. oldal jobb felső részén található, rezsicsökkentés nélküli számla esetén az 1. oldal jobb részén található),
5. Majd nyomjon a Tovább gombra és erősítse meg a regisztrációt.

Ezt követően már csak elektronikusan kapja meg hulladékszámláját, amelyet az Ön által választott módon tud elektronikusan rendezni.

 

Külföldről történő utalás lehetősége és feltételei

A MOHU  MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-nek hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj külföldről történő átutalása esetén a következő kódot szíveskedjen feltüntetni:

Swift (BIC) kód: 
OTP VHUHB

IBAN száma:
HU24 1179 4008 2403 0025 0000 0000

Közlemény rovat: kérjük, a közlemény rovatban szíveskedjen megadni a számlán feltüntetett számlasorszámot és a számla 3. oldalának bal felső sarkában található vevő (fizető) azonosító számát.

 

Tájékoztató a vallási jogi személyek által igényelhető, rezsicsökkentett hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díjra vonatkozó jogosultságról:

Vallási jogi személy - tájékoztató
Nyilatkozat vallási jogi személyek részére

 

Tájékoztató fizetési kedvezményről és Részletfizetési lehetőségről

Fizetési kedvezményről szóló tájékoztató
Részletfizetési kérelem formanyomtatvány